Temakvällar

Chatta om våld

En tisdag i månaden finns det möjlighet att komma in i chatten på killfrågor och särskilt chatta om erfarenheter av våld, vi kallar det för temakväll eftersom det är inriktat på just det temat. Det kan vara att man själv har utsatt någon eller att man själv har blivit utsatt.

Vad menar vi när vi säger våld?

Ordet våld får många att tänka på fysiskt våld som slag, sparkar och slagsmål. Hos killfrågor ser vi att våld kan vara så mycket mer än det; det kan vara sexuellt (allt från tjatsex till våldtäkt), psykiskt (hot, utfrysning) eller verbalt (retas, kränka andra med ord). En del av dessa handlingar kanske du har varit utsatt för och en del kanske du har utsatt andra för.

Kanske upplever du att det ofta blir fel och tänker att du skulle vilja göra annorlunda? På killfrågor är du alltid anonym.

Chatta om våld andra dagar?

Det går såklart att komma in vilken dag som helst och prata om våld, men när vi har temakväll sitter fler volontärer på plats och tar emot chattsamtal. De har fått särskild utbildning i att prata med personer med erfarenheter av våld.