Temasidor

 

Att må dåligt

Det är inte ovanligt att må dåligt emellanåt och då behöva söka stöd i sin omgivning. Att erkänna för sig själv att man mår dåligt är ofta ett första steg till att må bättre. Det finns alltid hjälp att få oavsett vilka problem du har och oavsett i vilken utsträckning du mår dåligt.

Det behöver inte handla om stora problem för att du ska behöva stöd och hjälp. Det är också viktigt att komma ihåg att inget problem eller känsla är för stor eller för liten.

Att må dåligt emellanåt är en del av livet och går att hantera på olika sätt. En del söker hjälp hos en kurator, psykolog, ungdomsmottagning medan andra pratar med familjen, kompisar eller olika chatt- och telefonstöd…

Chatta med oss  eller läs mer

Kroppen, Snoppen och Fittan

Det är vanligt att man har funderingar kring sin kropp – inklusive sitt eget och andras könsorgan. När vi skriver om könsorgan så kallar vi dem kuk och fitta. Ibland kan det låta som att killar alltid har kuk och tjejer alltid har fitta. Detta är mycket förenklat eftersom kön har med mer att göra än hur ens könsorgan ser ut.

Alla tjejer har inte det som kan kallas för en fitta och alla killar har inte det som kallas en kuk. Det är vanligt att man inte vill placera sig i något av könen och ganska många personer har könsorgan som varken ser ut som en typisk kuk eller fitta.

Man bestämmer såklart själv vad man kallar sitt könsorgan oavsett hur det ser ut…

Chatta med oss om sex eller läs mer

 

Mobbing & Våld

Om det känns som att man blir mobbad så är det allra oftast så. Om det känns som om du mobbar någon så gör du nog det.

Ofta kan det kännas som att man blir mobbad samtidigt som man är osäker om det verkligen räknas. Man kanske tycker att mobbing är ett starkt ord och att det som görs mot en inte är så grovt jämfört med andra fall man hört om eller sett. I andra fall kanske man tänker att man får skylla sig själv eller att de som är taskiga mot en bara skojar. Det kan inte vara ens eget fel att man blir utsatt för mobbing, alla har rätt det är otroligt kränkande och alla har rätt att slippa det. Mår du dåligt av att någon eller några i klassen, skolan, facebook, fotbollen, dansen, gården osv. är taskiga mot dig så är det mobbing…

Chatta med oss  eller läs mer

 

Sex

Sex ett väldigt stort och luddigt begrepp som på olika sätt finns runt omkring oss inom film, tv-serier, musik och böcker. Det finns inga regler för hur man ska ha sex och sex innebär olika saker för olika personer. Det viktigaste är att alla inblandade tycker att det är skönt och att man gör saker som alla är sugna på.

I vårt samhälle finns tankar om att sex sker mellan en kille och en tjej och endast mellan två personer, men det är som sagt bara man själv och ens partner eller partners som avgör hur med vilka och hur man har sex. Vissa vill ha sex med flera partners och andra med sig själva (onanera)…

Chatta med oss om sex eller läs mer

 

Kärlek

Kärlek är ett väldigt luddigt begrepp, ändå finns det runt oss hela tiden i låtar, filmer, böcker, reklam osv. Det är upp till dig själv att bestämma vad du tolkar som kärlek och att vara kär. Det kan vara att ha en varm och pirrig känsla i magen, att bry sig om någon eller några väldigt mycket, eller att göra olika kärleksfulla handlingar.

Mycket kärlek börjar med förälskelse, det kallas ofta att vara nykär. Det kan tillexempel innebära att inte kunna sluta tänka på en eller flera personer, ha fjärilar i magen när man träffar den eller dem. Att ”gå på rosa moln”. Förälskelse går oftast över efter ett tag och kan då fortsätta som kärlek eller bara gå över och bli till ingenting…

Chatta med oss  eller läs mer

Vill du veta mer om hur det går till att chatta och vilka vi är som chattar?